Drzava Nam je odobrila da pocnemo da naplacujemo 25 dolara usluge konsultacija, pitanja, pregleda formulara, radne, putnog, info oko adresa i sve ostalo sto vas interesuje od 22. Januara 2021 godine naplacujemo 25 dolara. Mislimo da to nije puno,  ko nema ili nije zaposlen nek nam se obrati sa obrazlozenjem. Ko moze ‘zelle’ uplatu primamu na goranscript@yahoo.com – hvala.

Radne imaju nove cene, placanjem nama konsultacije 25 dolara, sto mislim da nije puno provescu vas kroz nacin kako da smanjite 85 dol placanje imigraciji. Tako da cu vam ustedeti 60 dolara. Kontaktirajte me i pre prve radne i pre Obnove jel u oba slucaja mogu da vam ustedim.

Nova Cene radne: 85$ PRVA RADNA zbog takse za biometriju – a za OBNOVU RADNE 495$ sa taksom isto za biometriju   (znaci iznova uzimanje otisaka imigracije, iako vec ste dali otiske davno nekad recimo, da bi se sprecila zloupotreba obnavljanja radne za aplikante koji su se odselili van Amerike a zadrzali radnu, i hteli bi da zloupotrebe produzenje iste. Ovako nece moci jel ce se radna davati samo onima koji su u zemlji prisutni fizicki – znaci novi otisci nisu jel njima trebau otisci nego da vide dal ste stvarno jos u Americi).

Sada Postoje : Biometrija Azila (I-589) i biometrija Radne (I-765) nisu iste biometrije i moraju se odvojeno dati. PAZNJA onima koji nisu nikad dali biometriju azila zbog Corone, u daljem tekstu stoji Izjava(Statement)kojom molimo imigraciju da izdaju radnu (EAD) mimo toga. Da znate jos nesto – ukoliko nedobijete otiske, a prosla je Corona bilo bi dobro da svako od vas napise pismo Asylum Offisu ili USCIS-u u vasem gradu:

                                                         REQUEST

Dear USCIS, please resend me the biometrics NTA letter, as due Covid pandemic I never received one. Sincerely applicant IME PREZIME, potpis datum’.

I uz to kopirate vas Alien Broj (prvi papir sto je stigao) uz ovo pismo. Znaci ovo je mimo radne dozvole i nesaljete uz radnu nego posebnom kovertom ko nema otiske date za Azil jel ih morate dati kad-tad. Postoji opcija na google: case status( da uradite ‘submit a case inquiry’, pa izaberete “Did not recived notice by mail” pa opunite obrazac gde za form ce te staviti “i589” sa subform ostaje prazno, na pitanje Notice Type, what notice was not received izaberete ‘appointment’  a u kvadrant Provide Last action of your case napisete : I never received biometrics NTA for I589. Ja preporucujem ljudima inace pisanu formu, ali eto postoji i ova opcija pa mozete probati. Neki se odluce i za obe pa popune i elektronski i pisano posalju dodatno. Otisci su vazni jako, i ako van nisu pozvali zbog Covida ili neceg morate pisati da vam uzmu otiske.

Radna dozvola se pre podnosila 151 dan od pocetka procesa (ako ste tek usli u proces) i besplatna je bila (sada se placa 85$ biometrija) ili 150 dana(5 meseci bar) pre isteka radne(ako obnavljate), slanjem istog zahteva kao za prvu radnu sem razlike sto drzava naplacuje za drugu radnu 495$ sada (uvecano sa biometrijom). Radna i dalje je na 2 godine. Postoji nacin i da platitre opet 410 dolara samo zovi te me za konsultaciju oko toga (ja naplacujem samo 25 dolara).

Western Union se ispunjava na sledeci nacin:

Ako ima polje FROM: Ime Prezime vase, polje koje uvek ima PAY TO: Department of Homeland Security, ako ima polje PURCHASER ADDRESS: Ide vasa adresa, ako ima polje ispod Pay To za adresu od Homelanda – polje ADDRESS: N/A, u rubriku MEMO: I765 biometrics (ako saljete prvu radnu i platili ste 85$) ili MEMO: I765 (ako saljete za obnovu i platili ste 495$), ako negde stoji PURSCASER SIGNATURE, ili samo SIGNATURE: Potpis vas (PAZNJA samo na licu ceka nikako nazad se ne potpisuje money order)

Novina je isto trazi se dokaz legalnog ulaska a najpriznaniji obrazac za to je I94. I94 je elektoronski broj koji preuzmete sa websaita google: I94 form (pa izaberete ‘official websait’ pronadjete taster ‘get most recent I94’, unesete podatke koje van traze iz vaseg pasos i onda kad izadje broj screenshot uradite i odstampajte isti)

Dalje, popunjava se obrazac I-765 stampate ga sa googla kucajuci : I-765 form Uscis (Paznja proverite dal ste usli u drzavni official USCIS site, jel google daje prvenstvo oglasima pa moze vam se desiti da se nadjete na site koji trazi placanje od vas – formular je besplatan i ne placa se nista. Ako vam traze placanje izadjite i izaberite drugi site jel ste greskom usli gde netreba)

 • Molba: Popunite I-765 hemijskom ne online, lakse je za kontrolu meni i skracujete dosta vremena. Prvo ga istampajte pa popunite sve redom – imate uputstva ispod u ovom tekstu. Onda uslikajte dokument i posaljite mi u poruci na moj telefon, ne na viber. Tako mogu brzo da pregledam i potvrdim vam dal je dobro.

Uz njega ide jos kopija prve strane pasosa, kopije dokaza da ste u procesu(‘I-797c notice of action – poziv za otiske’ i ‘mali svetlo plavi papir ili obican beli zavisi sta ste dobili'( uglavnom prvi sto vam je stigao). Idu 2 fotografije 2 x 2 incha passport size (slikate se u CVSu, FEDEXu iii Walgreens ili negde drugde), dalje kopija ovog I94 sto sam objasnio gore u tekstu i money order za prvu radnu(ukoliko se uclanite u ASAP neplace se prva radna) ili (ili 495 dol za obnovu), i kopija stare radne(ko obnavlja radnu).

Sve kopije i formular I-765 stavite u jednom primerku  u jednu kovertu, a fotografije 2 zakacite spajalicom i money order gore da se vide na I765 formu (gornji desni ugao recimo spajalicom).

Redosled slaganja dokumentacije je sledeci prvo ide Form svih 7 stranica, Pa ASAP kartica ko izvadi kao strana 8, pa otisci prstiju(kopija) ili ako nemate Statement gore napisan zasto nemate jel zbog covida dosta njih nije dobilo poziv, zatim kopija Alien broja (prvi papir sto je stigao od imigracije da ste usli u proces), pa kopija prve strane pasosa, i na kraju sad po novom kopija I94 elektronskog broja sto ste preuzeli sa googla pa izstampali (pise gore uputsva za preuzimanje), ko radnu obnavlja stavlja i kopiju stare radne – i onda to sve saljete na sledecu adresu:

 • (adresu pocinjete od 3 reda (Znaci na kovertu se nepise USCIS Dallas Lockbox, for US postal Service(USPS) – vec samo ono ipod naredna 4 reda – znaci USCIS prvi red, pa Attn:I-765 drugi red, pa PO BOX…)
 • NOV FORM OF 25 AVGUSTA 2020 – Nosi male izmene, ostao je na 7 strana ali su strana 3 i 4 malo izmenjene. Dole su nova uputsva:
 • Saljite iz USPS americke poste ( ne ups i ne fedex) u Priority Mail Kovertu (kartonska belo-crvena) delivery 2 business days. Cena 6.40 $
 • Paznja nov formular od Avgusta 2020 je ostao na 7 strana, ali ako ga sami popunjavate bez pomoci prevodioca ili neko da za vas popunjava – onda se stampaju svih 7 strana a popunjavate samo prve cetiri stranice i potpis vas na strani 5, znaci strane 6,7 ostaju prazne.
 • Pupunjavanje I765:
 • PRVA strana:
 • Part1 reason for applying otkacite ‘x’:
 • 1a – ako prvi put saljete za radnu, 1b – ako ste je izgubili, 1c – ako je obnova radne
 • Part2 Information about you: Unesete prezime u prvo polje, ime u polje ispod a polje 1c middle name: n/a
 • Ako niste imali neka druga imena preskacete ostalo sve na prvoj strani. Devojke koje su se udale pa imaju novo prezime ovo je rubrika sa njih gde popunjavaju kako je bilo devojacko prezime recimo.. Znaci ostali ostavite prazno ako niste imali drugo neko ime.
 • DRUGA strana:
 • Part2 Vasa adresa:
 • 5a ‘In care of name’ u prevodu znaci sta stoji na postanskom sanducetu ako vi primate ponovite tu vase ime i prezime
 • 5b – 5e ide vasa adresa
 • 6 pitanje znaci dal ovde primate postu i zivite u isto vreme – Ako je odgovor ‘da’ preskacete od 7a – 7e
 • 8 pitanje je vas Alien broj , nalazi se na malom plavom papiru ili na otiscima u uglu gore A#206..(ili 208,209…)
 • 9 pitanje online account ako nemate ostavite prazno.
 • Dalje popunite do kraja strane sta traze od vas.
 • 14 pitanje VAZNO: stavite ‘No” ako imate vec socijalni pa ga pod ’13 pitanje’ upisite koji je. Ako nemate jos – samo odgovorite “Yes”
 • JAKO VAZNO : ako imate socijalni i odgovorite sa “No” i idite pravac na 18a pitanje (znaci od 15-17b preskacete sva polja)
 • 14 (ako nemate socijalni) : Ako nemate socijalni u Americi i odgovorite sa “Yes” 15 pitanje vas pita Dal se slazete da ovlastite sluzbu da koristi vase podatke za izdavanje socijalnog broja. Ako se slazete odgovorite sa “yes”
 • 16(ako nemate socijalni): pod ‘ a ‘ Prezime oca,  pod 16b: vaseg oca ime
 • 17a(isto za one samo sto nemaju socijalni): Prezime Majke (sadasnje pa u zagradi(devojacko) ) – pod 17b: ime majke
 • 18a traze drzavu odakle imate drzavljanstvo
 • 18b ako imate jos neko drzavljanstvo sem vase drzave prve
 • TRECA strana:
 • Gde ste rodjeni, 19b i 19c za nasu zemlju (Srbija, Crna Gora, I BiH) napisite isto, znaci sta ste stavili u 19c stavite i 19b
 • 21a do 22 popunite vase podatke iz pasosa, 21c se trazi ‘Travel document’ u to polje napisite ili stari broj pasosa ako ga imate, ili stavite : n/a
 • 20 Kad ste rodjeni ( obavezno datum mesec/dan/godina sa kosim crtama ne sa tackama)
 • 23: Grad gde ste zadnji put sleteli kod ulaska(ako je chicago pisete “Chicago, IL” a ne ime aerodroma “dulles” znaci grad samo Chicago,IL)
 • 24: ako ste kao student dosli pisite “J1” ako na turisticku pisite “b2”, znaci koja je viza – ljudi sa H2b pisu “H2b”…
 • 25: asylum applicant (ako ste dobili zelenu onda vise niste ‘applicant’ nego samo “asylee”)
 • 27:  ( C)   ( 8 )  (    )      – (napomenta ovo je sifra azila, za ljude u procesu  koji nisu dobili zelenu, upisite znaci ‘C’ u prvu zagradu, broj ‘8’ u drugu a treca zagrada ostaje prazna)
 • 28, 29 ostaje prazno za ljude koji su u azilu pitanje se ostavlja prazno jel se odnosi na slucajeve koji nisu u azilu
 • 30 je pitanje dal ste nekad osudjivani ili hapseni pa odgovorite jel jeste ili niste.
 • 30b odgovrite dal ste usli legalno u USA (morate staviti kopiran I94 kao dokaz ili ako nemate pecat iz pasosa vaseg da vide legalan ulazak – ovo je novina prva)
 • ako ste legalno usli – onda preskacete 30c pa sve do sledece strane 31b
 • CETVRTA strana:
 • Part 3
 • 1a pitanje stavite ‘x’ ako znate engleski i sami ste popunili ovo
 • pitanje 3-5 vasi podaci (dnevni telefon, telefon mobilni i email vas)
 • 7a obavezno potpisite i stavite datum 7b (365 dan minimum od prijema azil aplikacije kod njih)
 • Part 4 se ostavlja prazno ako ste sami popunili zahtev za radnu
 • PETA strana:
 • sad se na ovoj strani potpisuje i stavlja datum (7a i 7b sa leve strane, postoji i na desnom delu strane u dnu 7a 7b to OSTAVITI PRAZNO)
 • Ostale naredne strane se ne popunjavaju strana 5 ostatak posle potpisa vaseg, zatim 6 i 7 strana (znaci ostavite sve prazno ) ako ste sami popunili ovaj zahtev za radnu.
 • KAD ZAVRSITE SLIKAJTE MI SAMO DA PROVERIM OD 1-5 STRANE. Nemojte mi slikati strane 6, 7 – zablokira mi telefon od puno slika kad primim. Znaci samo ovde 5 slika slikajte i posaljite da proverim (nemojte mi slikati pasos, Cover letter, niti Statement (ako ste ih prepisali gore sa mog saita dobru su napusani, niti da saljete kako ste slozili i ostalo proveravam samo popunjenost formulara i to samo prvih 5 strana.) – Hvala na razumevanju.
 • Po novom, bilo bi dobro da u koloru kopirate prvu stranu pasosa i dokaz da ste u azilu. Desava se da kazu da fali recimo ID foto a ustvari su klijenti slali lose kopije pa nisu mogli da vide i trazilu su zato novi. Na koloru se sve vidi bolje.
 • Ako ste imali intervju, ko je skoro usao u proces. Pazite da sami racunate 151 dan od dana ulaska u proces (stranke pre 25 avgusta 2020, ostale stranke 365 dana nazalost), jel ako ste prebaceni na sud i dobili papir “referall notice” na njemu pise dan kad mozete da trazite radnu. Desava se da je taj dan greskom dan dva ranije. I nikada nemojte bas taj dan da saljete. Najsigurnija metoda je od dana ulaska u proces 151 dan, pa cak pustite i dva dana duze – jel ako vam odbiju radnu opet cete slati i cekati 6 nedelja zbog dan dva ranijeg (preranog) slanja. Dosta odbijaju ima zbog ovoga trenutno i pazite molim vas.
 • Za obnovu radne ( znaci druga radna dozvola i svaka sledece se placa u iznosu 495,oo dol i kopirajte staru radnu i stavite i kopiju uz aplikaciju) tako sto platite money order a na njemu pisete sledece:
 • Primalac(1) PAY TO : Department Of Homeland Security,
 • purchaser address(2): Ide vasa adresa,
 • acc.#(polje iznad broja 3) : I-765,
 • signature(3): vas potpis obavezno. (ako nema polja signature onda ne potpisujete u tom slucaju)
 • Nikako nemojte da potpisete money order nazad nego samo napred na ceonoj strani money order-a(polje 3) Najbolje je uzeti western union money order jel neki money order-i se razlikuju i nemaju sve predvidjene gore navedene rubrike(adresa,acc.info,signature..) pa vam moze biti teze da ga popunite.
 • western-union-money-order